Terug naar overzicht

Gran Canaria voor de avonturier: dit moet je beleefd hebben

Ben jij een avontuurlijke ziel die snakt naar meer dan alleen zonnebaden op het strand? Gran Canaria is dan de ideale bestemming! Dit Canarische eiland is een paradijs voor avonturiers zoals jij. Met zijn ruige landschappen, verborgen valleien en de onstuimige Atlantische Oceaan biedt Gran Canaria een speeltuin voor iedereen die het dagelijks leven even achter zich wil laten. Bereid je voor op een avontuur dat je niet snel zult vergeten en kies voor de onderstaande belevenissen.

  • @Pexels - ©Marcin Jozwiak

Verover de Roque Nublo

Op meer dan 1800 meter boven de zeespiegel biedt deze imposante rotsformatie een van de meest adembenemende uitzichten over het eiland. Als je daar staat, besef je pas echt waarom je voor jouw avontuurlijke reis Gran Canaria hebt gekozen. De klim naar de top van Roque Nublo is pittig, maar een must voor elke avonturier. Het pad omhoog is gelukkig wel goed begaanbaar en veilig. Eenmaal boven word je beloond met een panoramisch uitzicht dat je hart sneller doet slaan. Neem een moment om de natuurlijke schoonheid in je op te nemen en voel je zo vrij als een vogel, daar hoog boven de wolken.

Duik in de onderwaterwereld van El Cabrón

El Cabrón, gelegen aan de oostkust van Gran Canaria, staat bekend als een van de beste duikspots van het eiland. Dit beschermde reservaat is een ware schat voor duikers. Je vindt er een verbazingwekkende variëteit aan zeeleven, met ook heel wat mysterieuze scheepswrakken. Ook de snorkelaar zal onder de indruk zijn van de fascinerende onderwaterwereld en het vulkanische onderwaterlandschap van El Cabrón. Je kunt er onder meer de glasoogbaars, de trompetvis, de slijmvis en de ronde stingray spotten.

Trotseer de Duinen van Maspalomas

In de uitgestrekte zandduinen van Maspalomas voel je je al snel een ontdekkingsreiziger. Deze natuurlijke zandsculpturen bevinden zich in het zuiden van het eiland. Het gebied is een natuurreservaat. Huur een zandbord of trek je wandelschoenen aan en daag jezelf uit om dit mini-woestijnlandschap te verkennen. De beste tijd voor een bezoek is tijdens de vroege ochtend of late namiddag, wanneer de zon de duinen in een gouden gloed zet. Je kunt er zowel vogels als reptielen spotten, waaronder de Gran Canaria-reuzenhagedis, de flamingo, de Turkse tortel en de steltkluut.

Ontdek de verborgen valleien van Agaete

Een verborgen juweel aan de noordwestkust van Gran Canaria is de vallei van Agaete. Dit gebied, ver weg van de toeristische drukte, biedt ongerepte natuur en serene rust. Het staat bekend om de diepe ravijnen en de vele bloemen. Volg er de wandelpaden die door weelderige bossen en langs sprankelende bergbeekjes lopen. Trek goede wandelschoenen aan en geniet onderweg van een picknick met uitzicht op spectaculaire kliffen. Agaete is een paradijs voor de natuurliefhebber en biedt een vredig toevluchtsoord voor de avontuurlijke reiziger. Als je ook houdt van kunst, ben je hier helemaal op de juiste plaats. Veel kunstenaars laten zich door de regio inspireren. Je vindt er dan ook talloze kunstgaleries waar je je hart kunt ophalen.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord