Alles wat je geprint mee moet nemen op reis

Scroll naar beneden

We leven tegenwoordig in een samenleving waarbij bijna alles online en digitaal gaat. Toch kan het voor op reis nog wel eens noodzaak zijn om bepaalde dingen toch geprint mee te nemen. We gaan je vertellen wat je voor vertrek toch beter nog even kunt uitprinten voor je op reis gaat!

  • @Pexels - Torsten Dettlaff

Tijdens het inpakken

Tijdens het inpakken kan het al handig zijn om je inpaklijst te printen. Doe dit ook niet last minute, maar ruim van tevoren. Anders zul je altijd zien, dat op het moment dat je moet printen je inktpatronen HP op zijn en je alsnog niet kan printen. Op je telefoon of op je computer kun je het wel lezen, maar als je even weg moet lopen om je spullen te pakken is de kans groot dat je het niet afstreept. Zo loop je een grotere kans dat je iets vergeet of juist dubbel inpakt. Door je paklijst te printen behoud je hier wat beter het overzicht in en kun je het al gaandeweg afstrepen.

Belangrijke documenten

Hoewel veel informatie tegenwoordig digitaal beschikbaar is, is het verstandig om toch nog kopieën bij je te hebben van belangrijke documenten. Zeker als je met het vliegtuig reist is het slim om op tijd de HP 305 inkt te bestellen voor je HP DeskJet printer, zodat je in ieder geval je vliegtickets en instapkaarten uit kunt printen voor je vertrekt. Dit is altijd wel handig, voor het geval je telefoon uitvalt. Ook de bevestigingen van je hotelreserveringen, inclusief het adres en contactgegevens, zijn handig om op papier bij te hebben. Daarnaast is het ook slim om een kopie van je reisverzekering en het noodnummer mee te nemen. Mocht er iets gebeuren waarbij je telefoon kapot gaat, heb je in ieder geval altijd je gegevens nog. Hetzelfde geldt voor een kopie van je paspoort. Dit kan handig zijn mocht je je paspoort verliezen of gestolen worden. Als laatste kan het ook fijn zijn om een geprinte versie van je reisroute, inclusief vluchtinformatie, hotel, adressen en contactgegevens van reispartners bij je te hebben.

Medicatie

Als je medicatie gebruikt, kan het voor sommige landen verplicht zijn om hier een doktersverklaring voor te hebben. In sommige landen kun je dit digitaal laten zien, maar over het algemeen wil de douane altijd een geprinte verklaring hebben om de medicijnen eventueel te kunnen controleren. Neem deze verklaring tweemaal mee, waarvan je er een bij de medicatie zelf in het tasje stopt en een apart bij je andere documenten meedraagt. Zo kun je veel problemen en vertraging voorkomen.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord