Autoverzekering in België: zo regel je het in een handomdraai

Scroll naar beneden

Het afsluiten van een autoverzekering in België is natuurlijk een echte must van het autorijden. Zonder een geldige verzekering mag je de weg niet op. En daarnaast biedt het je bescherming tegen onverwachte kosten. Gelukkig is het regelen van een autoverzekering een fluitje van een cent. Dit dankzij de diverse online mogelijkheden en handige vergelijkingswebsites. In dit artikel lees je hoe je snel en efficiënt een autoverzekering kunt afsluiten.

  • Image by Alyssia from Pixabay

Verschillende soorten verzekeringen: welke past bij jou?  

In België zijn er drie hoofdtypen autoverzekeringen, die je af kunt sluiten via Verzekeringen.be

  • De verplichte burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering (BA)
  • De mini-omnium 
  • De volledige omnium 

De BA-verzekering dekt schade die je aan derden veroorzaakt en is verplicht voor elke auto-eigenaar. En voor extra bescherming? Dan kun je kiezen voor een mini-omnium. Die dekt naast de BA ook schade door bijvoorbeeld brand, diefstal of glasbreuk. Wil je echter maximale dekking? Dan is een volledig omnium de beste keuze. Hiermee ben je ook verzekerd voor eigen schade en ongevallen die je zelf veroorzaakt. Bedenk goed welke dekking bij jouw situatie past. De beste keuze, is afhankelijk van de leeftijd van je voertuig, je rijervaring en je budget.

Vergelijken loont: gebruik online tools  

De snelste manier om een passende autoverzekering te vinden? Dat is door gebruik te maken van online vergelijkingswebsites. Hier kun je eenvoudig verschillende verzekeraars en polissen met elkaar vergelijken op basis van prijs en dekking. Voer je je gegevens in? Zoals je rijbewijsnummer en gegevens van je auto? Dan krijg je een overzicht van de opties die bij jouw profiel passen. Let bij het vergelijken niet alleen op de maandelijkse premie, maar ook op de voorwaarden en eventuele uitsluitingen. Zo voorkom je verrassingen achteraf en kies je de verzekering die het beste bij je past. Door slim te vergelijken kun je bovendien flink besparen op je jaarlijkse verzekeringskosten.

De aanvraag: snel en volledig online  

Het afsluiten van een autoverzekering kan tegenwoordig volledig digitaal. Bij de meeste verzekeraars kun je online een offerte aanvragen en direct je polis activeren. Vaak zijn een kopie van je rijbewijs en de kentekenpapieren voldoende om de verzekering te regelen. En na goedkeuring? Dan ontvang je direct een bevestiging en ben je verzekerd. Vergeet niet om je groene kaart, het bewijs van verzekering, altijd bij je te hebben in de auto. Dit is verplicht en kan bij een politiecontrole gevraagd worden.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord