Dit is waarom steeds meer Belgen kiezen voor een last minute zonvakantie

Scroll naar beneden

Met de zomer van 2024 voor de deur, dromen velen van ons van een perfecte zonovergoten vakantie. Last minute vakanties bieden een uitstekende mogelijkheid om te profiteren van spontane avonturen zonder lang van tevoren te plannen. De voordelen van het kiezen van een last minute vakantie zijn talrijk: je kunt vaak genieten van aantrekkelijke kortingen, je hebt de flexibiliteit om te kiezen uit beschikbare bestemmingen op het moment dat je klaar bent om te vertrekken, en je kunt jezelf verrassen met een impulsieve en spannende reiservaring.

  • @Pexels - AXP Photography

1. Mallorca, Spanje

Mallorca is een van de populairste vakantiebestemmingen in Europa, en met reden. Het eiland biedt een perfecte mix van prachtige stranden, levendige steden en schilderachtige dorpjes. Palma, de hoofdstad, is een stad vol cultuur en historie, terwijl de kustlijn bezaaid is met idyllische stranden.

De Serra de Tramuntana, een bergketen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, biedt geweldige mogelijkheden voor wandelen en fietsen. Of je nu wilt ontspannen op een afgelegen strand of de lokale cultuur wilt opsnuiven, Mallorca heeft voor ieder wat wils.

2. Algarve, Portugal

De Algarve is een waar paradijs voor zonaanbidders en natuurliefhebbers. Deze zuidelijke regio van Portugal staat bekend om zijn dramatische kliffen, gouden stranden en schilderachtige dorpjes. De stad Lagos is een favoriet onder toeristen, met zijn historische centrum en prachtige kustlijn.

Daarnaast biedt de Algarve tal van activiteiten zoals golfen, wandelen en boottochten langs de kust. De lokale gastronomie, met verse vis en zeevruchten, is een hoogtepunt dat je niet mag missen tijdens je bezoek.

3. Kreta, Griekenland

Kreta is het grootste Griekse eiland en biedt een rijke mix van cultuur, geschiedenis en adembenemende landschappen. Het eiland heeft een aantal van de mooiste stranden van Europa, zoals Elafonissi en Balos. De hoofdstad Heraklion is de thuisbasis van het beroemde Knossos-paleis, een must-see voor geschiedenisliefhebbers.

Daarnaast biedt Kreta een levendige nachtleven, vooral in steden als Chania en Rethymnon. Of je nu wilt ontspannen aan het strand of het nachtleven wilt verkennen, Kreta is de perfecte bestemming.

4. Costa del Sol, Spanje

De Costa del Sol, gelegen in het zuiden van Spanje, is een populaire bestemming voor zonzoekers. Met meer dan 300 dagen zon per jaar en een overvloed aan stranden, is het geen wonder dat deze regio zoveel toeristen trekt. Steden zoals Marbella en Málaga bieden een mix van luxe en cultuur.

Naast zonnebaden en zwemmen, kun je hier genieten van golfen op wereldklasse banen en heerlijke Spaanse gerechten proeven in de vele restaurants. De Costa del Sol heeft voor iedereen iets te bieden.

5. Sardinië, Italië

Sardinië is een Italiaans eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en kristalheldere water. Costa Smeralda is een van de meest luxueuze en populaire gebieden op het eiland, bekend om zijn mooie baaien en levendige nachtleven. De hoofdstad, Cagliari, biedt een mix van historie en moderne cultuur.

Het eiland biedt ook uitstekende mogelijkheden voor watersporten zoals zeilen, duiken en snorkelen. Met zijn combinatie van natuurlijke schoonheid en luxe faciliteiten, is Sardinië een topbestemming voor een zomervakantie.

6. Dubrovnik, Kroatië

Dubrovnik, ook wel bekend als de "Parel van de Adriatische Zee", is een historische stad aan de kust van Kroatië. De ommuurde stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt een schat aan cultuur en geschiedenis. Struin door de smalle straatjes, bezoek de oude stadsmuren en geniet van het uitzicht op de Adriatische Zee.

De nabijgelegen stranden en eilanden maken Dubrovnik ook een geweldige bestemming voor zonaanbidders. Een boottocht naar de Elafiti-eilanden is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een rustige dag in de zon.

7. Côte d'Azur, Frankrijk

De Côte d'Azur, of de Franse Rivièra, is synoniem met glamour en luxe. Steden zoals Nice, Cannes en Saint-Tropez trekken jaarlijks duizenden toeristen. De kustlijn biedt prachtige stranden, kristalhelder water en tal van luxe resorts en restaurants.

Daarnaast is de regio rijk aan cultuur met talloze musea, kunstgalerijen en historische bezienswaardigheden. Of je nu wilt ontspannen op het strand of het nachtleven wilt verkennen, de Côte d'Azur heeft het allemaal.

8. Mykonos, Griekenland

Mykonos staat bekend om zijn levendige nachtleven en prachtige stranden. Het eiland trekt een jong en trendy publiek dat komt genieten van de vele beach clubs, bars en restaurants. Naast het nachtleven biedt Mykonos ook pittoreske dorpjes en mooie stranden.

De charmante hoofdstad, Chora, met zijn witte huizen en smalle straatjes, is perfect om te verkennen. Mykonos is de ideale bestemming voor degenen die een bruisende en stijlvolle vakantie zoeken.

9. Malta

Malta is een klein eiland in de Middellandse Zee dat een rijke geschiedenis en cultuur biedt. De hoofdstad Valletta staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt tal van historische bezienswaardigheden en musea. De mooie stranden en het heldere water maken Malta ook een geweldige plek voor watersporten.

De Blue Lagoon op het nabijgelegen eiland Comino is een van de mooiste plekken om te zwemmen en snorkelen. Malta biedt een mix van cultuur, geschiedenis en ontspanning, perfect voor een veelzijdige zomervakantie.

10. Costa Brava, Spanje

De Costa Brava, gelegen in het noordoosten van Spanje, staat bekend om zijn ruige kustlijn en prachtige stranden. Steden zoals Lloret de Mar en Tossa de Mar bieden een mix van levendig nachtleven en rustige baaien. De regio is ook rijk aan cultuur met tal van musea en historische bezienswaardigheden.

Het nabijgelegen Barcelona is een perfecte dagtrip voor diegenen die de stad willen verkennen. Costa Brava biedt een geweldige combinatie van strand, cultuur en avontuur voor een onvergetelijke vakantie.

Met zoveel prachtige bestemmingen om uit te kiezen, is er voor iedereen wel een perfecte zonvakantie te vinden in Europa deze zomer. Pak je koffers en geniet van de zon!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord