Dit zijn de mooiste bestemmingen voor een rondreis in Zuid-Amerika

Scroll naar beneden

Zuid-Amerika is een continent van adembenemende contrasten, rijk aan natuurlijke wonderen, fascinerende culturen en historische schatten. Een rondreis door dit diverse continent biedt reizigers de kans om alles te ervaren, van de weelderige Amazone regenwouden tot de majestueuze Andes bergen, van bruisende metropolen tot afgelegen inheemse dorpen. Of je nu een avontuurlijke backpacker bent of een luxe reiziger, Zuid-Amerika heeft voor ieder wat wils. Laten we eens kijken naar enkele van de meest spectaculaire bestemmingen die je niet mag missen tijdens een rondreis door dit fascinerende continent.

  • @Pixabay - LoggaWiggler

Peru: land van de Inca's

Peru staat bovenaan de lijst van veel reizigers die Zuid-Amerika bezoeken, en met goede reden. Het land biedt een ongeëvenaarde mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Begin je reis in Lima, de bruisende hoofdstad, waar je kunt genieten van de koloniale architectuur en de wereldberoemde Peruaanse keuken. Vervolg je reis naar Cusco, de oude Inca-hoofdstad, die dient als uitvalsbasis voor een bezoek aan Machu Picchu, de iconische verloren stad van de Inca's.

Maar Peru heeft veel meer te bieden dan alleen Machu Picchu. Verken de mysterieuze Nazca-lijnen, enorme geometrische figuren in de woestijn die alleen vanuit de lucht zichtbaar zijn. Bezoek het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld, waar je de unieke drijvende rieteilanden van de Uros-indianen kunt bewonderen. Voor de avonturiers is er de Colca Canyon, een van de diepste canyons ter wereld, waar je condors kunt spotten die zweven op de thermische winden.

Brazilië: een land van superlatieven

Brazilië, het grootste land van Zuid-Amerika, biedt een scala aan ervaringen die je nergens anders zult vinden. Begin je reis in Rio de Janeiro, de 'Wonderful City', waar je kunt genieten van de beroemde stranden van Copacabana en Ipanema, en het iconische Christus de Verlosser-beeld kunt bewonderen. Verken de bruisende kunstscene en het nachtleven van São Paulo, de grootste stad van het continent.

Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan de Amazone een must. Vaar over de machtige Amazonerivier, ontdek de ongelooflijke biodiversiteit van het regenwoud en ontmoet inheemse gemeenschappen. Tijdens een rondreis door Brazilië kun je ervoor kiezen de indrukwekkende Iguazú-watervallen te bezoeken, een van de grootste watervalsystemen ter wereld. En vergeet niet de Pantanal te bezoeken, 's werelds grootste tropische wetland en een paradijs voor wildlife-spotting.

Argentinië: van tango tot gletsjers

Argentinië, het op een na grootste land van Zuid-Amerika, biedt een verbluffende verscheidenheid aan landschappen en ervaringen. Begin je reis in Buenos Aires, de elegante hoofdstad bekend om zijn tango, steakhouses en levendige kunstscene. Verken de kleurrijke wijk La Boca en de trendy Palermo-buurt.

Reis naar het zuiden naar Patagonië, waar je de gletsjers van het Los Glaciares National Park kunt bewonderen, waaronder de beroemde Perito Moreno-gletsjer. Voor wijnliefhebbers is een bezoek aan Mendoza, het hart van de Argentijnse wijnstreek, een must. In het noorden van het land vind je de spectaculaire Quebrada de Humahuaca, een kleurrijke bergvallei met een rijke inheemse cultuur.

Colombia: van Caribische stranden tot koloniale juwelen

Colombia, lang over het hoofd gezien door toeristen, is nu een van de snelst groeiende reisbestemmingen in Zuid-Amerika. Begin je reis in Cartagena, een prachtig bewaard gebleven koloniale stad aan de Caribische kust. Verken de kleurrijke straatjes, de imposante stadsmuren en geniet van de levendige Afro-Caribische cultuur.

Reis naar het binnenland om de koffieregio te ontdekken, een UNESCO-werelderfgoed bekend om zijn prachtige landschappen en, natuurlijk, uitstekende koffie. Bezoek Medellín, ooit berucht maar nu een bruisende, innovatieve stad met een aangenaam klimaat. Voor natuurliefhebbers is een trekking naar de Verloren Stad (Ciudad Perdida) in de Sierra Nevada de Santa Marta een onvergetelijke ervaring.

Chili: een land van extremen

Chili, met zijn ongelooflijke 4300 kilometer lange kustlijn, biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan landschappen. Begin je reis in Santiago, de moderne hoofdstad gelegen in een spectaculaire setting tussen de Andes en de Stille Oceaan. Verken de kleurrijke havenstad Valparaíso, bekend om zijn straatkunst en bohemiene sfeer.

Tijdens je rondreis door Chili kun je er voor kiezen de Atacama-woestijn te ontdekken, de droogste woestijn ter wereld met zijn buitenaardse landschappen. In het zuiden wacht Patagonië met zijn adembenemende nationale parken, zoals Torres del Paine, een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Paaseiland, een van de meest afgelegen bewoonde eilanden ter wereld, bekend om zijn mysterieuze moai-beelden.

Ecuador: klein maar veelzijdig

Ecuador mag dan een van de kleinste landen in Zuid-Amerika zijn, maar het biedt een verrassende verscheidenheid aan ervaringen. Begin je reis in Quito, de hoofdstad op grote hoogte, met zijn prachtig bewaarde koloniale centrum. Bezoek de 'Middle of the World' monumenten die de evenaar markeren.

Een hoogtepunt van elke reis naar Ecuador is een bezoek aan de Galápagos-eilanden, beroemd om hun unieke wildlife en het belang voor Darwin's evolutietheorie. In het vasteland kun je de Andes verkennen, met zijn spectaculaire vulkanen en kleurrijke inheemse markten zoals die in Otavalo. Voor een compleet andere ervaring, reis naar het Amazonegebied in het oosten van het land, waar je kunt verblijven in eco-lodges en de ongelooflijke biodiversiteit van het regenwoud kunt ontdekken.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord